Kikötő

2011-től a Kormos Yacht Kft. üzemeltetése alatt áll a balatonszéplaki Ezüstpart Vitorlás kikötő.

 A Balatonszéplakon található Ezüstpart Vitorlás kikötő 2011 óta a KORMOS YACHT Kft. üzemeltetése alatt áll. Barátságos, hangulatos, 70 férőhelyes kishajó kikötő. Hajói mind svertes vagy kielsvertes kivitelűek, mivel a hely adottságai a bejáratnál 0,5-0,9 méteres vízmélységet  tesznek lehetővé. Ezen kívül a víz felőli megközelítést akadályozzák még a déli parton lévő marások. Késő ősszel vagy kis vízállás esetén maximum a 30-40 cm merülésű hajók tudnak ki és behajózni zökkenőmentesen. A kikötőben lehetőség van vendéghajók bekötésére, áramvételezésre, vizes blokk használatára. Maximum 1,5 tonna súlyú hajók ki és bedaruzására, sólyázásra, árboc döntés és állításra, valamint hajók teljes körű szervizelésére, javítására, karbantartására.

A kikötő április 15-től október 31-ig van nyitva.

A vendéghajósok bekötését a szolgálatban lévő kikötőmester segíti, bejelentkezés után pedig a kapott mágneskártyával tudnak ki és be közlekedni a kikötőbe, használni a vizes blokkokat. Étkezési és szórakozási lehetőséget pedig a bejáratnál lévő CALYPSO étterem biztosít.

 2011-es évtől kezdődően megrendezésre kerül nálunk egy több napos Jolle Találkozó, amelyre minden jollést szeretettel várunk! Több napos rendezvényünkön sor kerül elméleti tudás elsajátítására: vitorlázásról, hajó beállításokról, verseny taktikákról, majd másnap egy vitorlás edzésre, ahol mindenki kipróbálhatja az előző napi tanultakat. Ezt követi a vacsora, kötetlen beszélgetés, ismerkedés és az egész estét betöltő szórakozás.

 Szeretettel várunk egész szezonban minden kedves hajós és nem hajós érdeklődőt, vízen és parton egyaránt!